06/22/16 05:18
(http://www.klassa.bg/)

Ззм.-министър Даниела Везиева: Засилваме инвестиционният маркетинг

 "Към създадените инвестиции ще търсим нови които да разширяват съответния икономически сектор". Това каза зам. -министърът на икономиката Даниела Везиева, при откриването на годишната конференция "Индустриално строителство и инвестиции 2016", част от Building innovation forum, който се провежда днес в София.

2016 г. е посветена на засилване на инвестиционния маркетинг. Фокусът на политиката ни е към вече създаданите инвестиции да търсим нови, които да разширяват съответния икономически сектор. Предстои нова маркетингова година и се надявам с общите усилия на бизнеса и Министерството на икономиката тда го постигнем. Това каза Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката при откриването на годишната конференция "Индустриално строителство и инвестиции 2016", част от Building innovation forum., коът осе провежда днес в София.

България е добро място за инвестиции, заяви министър Везиева. Стабилната финансова диисциплина, в това число и макроикономическа , са факторите, които дават добра основа за привличане на инвестиции, отбеляза тя. Статистиичческите данни показват, че станата ни е на 3-то място като привлекателна зона за инвестиции и на 1-то място като стапента на инвестици у нас.
Фотограф: Мария Съботинова

В страната ни функционират 60 индустриални зони, като действщи под управланието на държавната компания "НК Индустриални зони" са тези в Русе, Видин, Стара Загора и Божурище. Част от тях да изцяло изградени, а други – кат отази в Божурище все още се изгражда. В момента в ИЗ Божурище с ереализират 13 проекта, като се очакват 641 работни места.

Навлизането на иновациите и на ИТ сектора в останалите производства, води до подобряването ва производствената мощнист и подобряване на финнансовите резултати, каза още министър Везиева.
В момента индустрията разполага с 20 000 предприятия, в които работят 147 хиляди работни места., илил 5 % от нефинансовия сектор.

Политиката на развитие на индустрията следва да е съобразена с това как ще се развива даден регион на страната, изтъкна земестни- министърът.

България става все по-предпочитана локация за развитие на нови производства. Местни и чуждестранни компании от автомобилната, металургичната, химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната и други индустрии стартират нови проекти и разширения и/или модернизации на съществуващи такива.
Фотограф: Мария Съботинова

Форумът, организиран от Градът Медиа Груп, продължи с дискутиране на възможностите на индустриална България. В панел 1 бяха изтъкнати предимствата на България като индустриален хъб, кои са зоните с най-добър потенциал за индустриални инвестиции и защо.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване