06/22/16 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Турция получава 1 млрд. евро от ЕС за бежанците до месец

 До края на месеца Европейската комисия ще деблокира 1 млрд. евро за Анкара по Механизма на ЕС за бежанците в Турция. Новината бе съобщена от зам.-директора на Генерална дирекция "Миграция и вътрешни работи" на ЕК Оливие Ониди като отговор на питане от турска делегация депутати от Меджлиса.

Турските депутати заявиха, че все още чакат 3 милиарда евро, които са необходими, за да създадат условия за живот на бежанците.

Депутатите от Меджлиса припомниха, че вече над 3,7 милиона мигранти са влезли на територията на Турция и се намират в нейни бежански лагери.
Срещата в Брюксел е безпрецедентна, защото за първи път на едно място се събират представители от парламентите от Гърция, Турция и страните от Западните Балкани след сериозното изостряне на бежанската криза в региона.

Инициативата за това е на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП и на гръцкия парламент. Дискусията бе доста остра, особено между представителите на Македония, Гърция и Турция. Те си размениха много взаимни обвинения, но всички бяха единодушни, че не трябва да се строят стени между държавите, защото са скъпа инвестиция, която не води до резултат.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване