06/23/16 05:09
(http://www.klassa.bg/)

Brexit ще доведе до силно поскъпване на долара

 Най-силният негативен ефект, който ще изпитат САЩ от евентуалното излизане на Великобритания от ЕС ще е сериозното поскъпване на долара, прогназира шефката на МВФ Кристин Лагард, цитирана от „Прайм”. Това ще се отрази и на взаимната търговия между щатите, Острова и ЕС, смята още тя.

Лагард подкрепи мнението на шефката на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелен, че инвеститорите ще използват долара като спасителен пояс и ще пренасочат фихансовите си потоци изключително в щатската валута, което силно ще я оскъпи. Високите котировки на долара от своя страна ще направят американските стоки по-малко конркурентни на световните пазари.

Днес, ден преди референдума на Острова търсенето на евро и американски долари там силно се е увеличило, съобщи британската пощенска служба Post Office, цитирана от Reuters. Общите продажби на чужда валута са се повишили със 74 на сто на годишна основа от уикенда. Само ввъв вторник продажбите на валута в местните клонове на пощенската служба са отчели повишение с 49 на сто на годишна основа, а продажбите онлайн са скочили с 381 на сто. Клиентите обменят британски лири за комбинация от евро и долари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване