06/23/16 05:15
(http://www.klassa.bg/)

Българите с интерес към екзотичните валути

 Българите все по-често проявяват интерес към т.нар. екзотични валути, съобщават от Tavex. През този летен сезон и в началото на есента се очаква да има повишен интерес към рупиите, рандовете и дирхамите. Тази тенденция е продиктувана от факта, че интересът на родните летуващи тази година е насочен към дестинации като Мавриций, Бали и Дубай.

Експертите обясняват, че в тези страни левът не е разпространена валута и повечето ни сънародници срещат трудности при обмяната. Съветите на хора от бранша са още преди да тръгнем да обменим парите си, както и да използват валутна таблица с моментните курсове. Така туристите ще бъдат улеснени и ще се избегне объркване при разплащане в местни заведения и магазини. Например в Бали най-голямата банкнота е от 100 000 индонезийски рупии, а тя се равнява приблизително на 13 лв. Друга често търсена валута това лято ще бъде дирхам, във връзка с повишения интерес към Дубай. Това е модерна дестинация с най-много банкомати на квадратен метър, но трябва да се внимава с таксите при превалутиране и теглене. Дирхамът е с фискиран курс към щатския долар (1 USD = 3,67 ADE), което значи, че човек може да си закупи долари като резервна валута при пътуването си в Дубай или да отиде само с долари, така рискът му е основно при движението на курса долар - лев. Но експертите отново съветват да се закупят дирхами директно от България, за да не се губи ценно време от почивка за обмяна на валута.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване