06/23/16 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Преобразяват пазара на Римската стена

 Пълна промяна ще претърпи догодина столичния пазар „Римската стена”в кв. „Лозенец”. За да заприличана на европейско тържище са заделени 800 000. Вместо досегашните сергии ще има кокетни павилиони и маси от дърво и метал. Самото тържище ще бъдат оградени с жив плет и зеленина, обясни зам.- шефът на Столичния общински съвет Николай Стойнев. Атрактивен покрив ще покрива тържището и ще дава пряка видимост към самата „Римска стена”, която е паметник на културата. Ще бъде обособено и много свободно пространство, в което ще се провеждат различни културни прояви.

„Пазари Възраждане" пък имат идея за пълната промяна на площада пред Централна гара в София. Ротондата трябва да се превърне в зона за забавления с игри и детски площадки, както и зелени площи с много пейки за отдих, които ще бъдат различни през сезоните.

Както „Монитор” писа до края на годината се планира получаването на кредит от програма "Джесика", а догодина да се проведе процедурата по избор на изпълнител. Прогнозната стойност е между 8 и 10 млн. лв.

През следващите две години предстои и ремонт и на централният сектор на тържището в „Ситняково” пък ще има нова визия до две години с 643 000 лева. Освен това промени се предвиждат и на пазарите „Толостой”, „Красно село”, „Борово”и „Иван Вазов”, както и на тези в кварталите „Овча купел” и „Дружба” 1.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване