06/26/16 05:24
(http://www.klassa.bg/)

Избори на 23.X. предлага БСП

 БСП предлага президентските избори да се проведат на 23 октомври. Такова решение е било взето на Национален съвет на партията в събота.

Бившият лидер на партията Михаил Миков изрази удовлетвореност от факта, че пленумът е подкрепил неговото предложение за максимално бързо провеждане на президентския вот. Той не посочи имена за кандидатпрезиденска двойка, но уточни, че в момента президентската институция е изчерпана като авторитет.

В близките дни парламентарната група на БСП ще внесе в Народното събрание проекторешение изборите да се насрочат на 13 октомври, неделя. Освен това пленумът е взел решение да започне свикване на конференциите по номинации на конкретните кандидати от общинските организации.

Според Миков провеждането на референдум заедно с президентските избори създава друга динамика и организация и затова трябва да се избърза.

Миков уточни, че по конституция най-късната дата за изборите за държавен глава е 13 ноември.

Според източници на “24 часа” управляващата партия ГЕРБ възнамерява да предложи президентският вот и референдумът на Слави Трифонов да се проведат на 6 или на 13 ноември

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване