06/27/16 07:36
(http://www.klassa.bg/)

Винопроизводители се събраха на изложение в Русе

 Винопроизводители се събраха на изложение е Доходното здание в Русе, съобщиха от общинската управа в града. То се откри от кмета на общината Пламен Стоилов и е свързано с международния ден на река Дунав, който е на 29 юни. Целта на събитието е да популяризира винения туризъм в Дунавския регион като източник на нови възможности за местно развитие. В събитието участват винопроизводители от четири крайдунавски държави, които са Сърбия, Хърватия, България и Румъния. В рамките на изложението се дава възможност да популяризирани потенциалът, който дава сертифицирането на „Пътят на римските императори и Дунавския път на виното“ като културен маршрут на Съвета на Европа.

Щастлив съм, че днес за трети пореден път присъстваме на Дунавско винарско изложение, коментира Стоилов. И допълни, че еова е един уникален бранд, който е значим за туристическия бизнес, а нашият град има специално запазено място в тази ниша.

Форумът се организира от Дунавския компетентен център със седалище в Белград и е подкрепено от Община Русе и Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване