Днес ще се играят последните два мача от осминафиналите на Европейското първенство по футбол, които ще определят и последните двама четвъртфиналисти в турнира. В Сен Дени ще спорят Италия и Испания, а в Ница ще играят Англия и Исландия.

Вече са известни шест от осемте четвъртфиналисти. Вчера за този кръг се класираха отборите на Франция, Германия и Белгия. Преди тях пък в осморката се оказаха Полша, Португалия и Уелс. В неделния ден Франция си осигури място в четвъртфиналите след резултат 2:1 срещу Ирландия, Германия разгроми Словакия с 3:0, а Унгария загуби от Белгия с 0:4.

Седмият осминафинал Италия – Испания ще бъде пряко предаван по БНТ с начален час 19 часа, а другата среща запалянковците могат да проследят в ефира на Нова телевизия от 22 часа. Четвъртфиналите ще се състоят в дните между 30 юни и 3 юли.

Първи един срещу друг ще се изправят отборите на Полша и Португалия, а Уелс и Белгия ще спорят на 1-ви юли. Победителят в срещата Италия – Испания ще трябва да премери сили с Германия, а срещу Франция ще се изправи или Англия или Исландия.