06/28/16 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Цачева поднася цветя в Пекин, Павлова хвали магистралите ни

 Българската делегация в Пекин, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, поднесе цветя пред Монумента на народните герои, паднали за независимостта на родината. “С уважение се отнасяме към хората от народа, дали живота си за свободата на съвременен Китай”, каза Цачева на площад Тянънмън, където се проведе церемонията.

България е дългогодишен приятел на Китай и като държава-членка на ЕС може да играе ключова роля за развитието на отношенията между ЕС и Китай, заяви по-късно председателят на Народното събрание Цецка Цачева в лекция си „Светлината на познанието и скоростта на мечтите”, която изнесе пред студенти на Пекинския университет за чуждестранни изследвания.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която също е част от делегацията, пък представи бъдещите инфраструктурни проекти на България пред компанията China Pacific Construction Group, която се занимава с изграждане на национални магистрални пътища в Китай.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване