06/30/16 08:54
(http://www.klassa.bg/)

България ще бъде най-ударена от Брекзита

 Младежта ще се прости със своя единствен идеал – Терминал 2
 

 

След английския референдум великите държави се паникьосаха и започнаха да гледат разнопосочно. Например Франция и Германия съобщиха, че имат нов план за ЕС, който ще даде суверенитет на нациите. После изтече новина за точно обратното – Франция и Германия щели да правят свърхдържава с обща армия, полиция и данъчна система.

 

Най-сетне

 

Германия спечели

 

Втората световна

 

война

 

Като чу за френско-германската армия, коравият Ердоган се размекна и дори се извини на Путин за сваления самолет. А може би чете българските вестници? Там е научил, че Путин е големият победител в британския референдум. И щом новата евроармия се настани в България и Гърция да пази Европа от бежанците – край на опитите му да свали Доган. Затова трябва отново да стане добродушен, нищо чудно да се извини и на арменците.

 

Великобритания е обвита с албионска мъгла и никой не знае какво щъка в мъглата. Тя може да игнорира референдума напълно. А може и да направи втори референдум. Или да напусне ЕС само с единия крак, а с телесата да е вътре. Нищо чудно и да се разпадне на 3 части и след някоя и друга година да се събере отново.

 

В този европейски хаос

 

само България

 

е един остров на

 

спокойствието

 

Ние си имаме твърд ориентир – каквото и да стане с ЕС, както винаги ще следваме Германия. Ако тя създаде нова свърхдържава, първи сме на опашката. Ако ЕС се разпадне, оставаме последни вътре и тогава ще обявим София за втория Брюксел, както Москва се е обявила за третия Рим. Вторият Брюксел ще бъде офшорката на новата дойче марка, която ще замени многострадалното евро.

 

Но истината е, че тъкмо спокойната България има най-сериозен повод за паника. Както знаем, главната причина за Брекзита е напливът на имигрантите. Същите настроения зреят и в цяла Западна Европа – в Германия, Скандинавия, Франция, Испания. Рано или късно и там населението ще се вдигне на бунт. Семето на недоволството е посято, то покълна, тръгна нагоре и, дето се казва – не може да си само малко бременен. Вече се задава моментът, в който свободата да работиш където си щеш ще отпадне.

 

Това не значи, че ще изчезне безвизовият режим. Няма да имаме нужда от визи за пътуване, но няма да можем да работим там свободно. Освен нелегално, докато ни хванат и ни изхвърлят с черен печат.

 

Днес ние страдаме, че младите напускат бащината стряха. Но много по-голямо страдание е младите да се завърнат под стряхата. И да поискат старческата ти пенсия.

 

Истината е, че

 

основната опора

 

на България

 

в момента

 

е емиграцията

 

Не става дума само за това, че българите в чужбина изпращат някъде около 1-1,5 милиарда евро годишно. По-важното е, че те самите се изхранват там. Преживяват някак си, вместо да са тук, да ровят по кофите и да превземат парламента.

 

Представете си какво би станало, ако изведнъж в България се завърнат 1 милион прокудени арбайтери. Тук за тях просто няма работа. Всички социални системи ще се сринат, пенсионерите ще останат без пенсии, майките без помощи, театрите без субсидии, БАН без бюджет, СЕМ без пари за семки.

 

Но най-лошото е, че младото поколение ще загуби вярата в светлото бъдеще. Днес неговият идеал е кариерата в чужбина. За да пробие в чужбина, младежта все още се старае да се образова. Учи английски. Слуша рап музика вместо чалга. Но ако и тази последна врата към светлото бъдеще се захлопне, младежта ще изпадне в секс резигнация и безнадеждност, ще започне да се дрогира и да чете Карл Маркс. И ще посреща рокерите на Путин с хляб и сол.

 

Ако някой смята, че да си рокер, не е присъщо на руската култура, ще напомня, че

 

първият рокер е

 

Никита Хрушчов

 

На младини той е бил шлосер и стругар, сам си е направил мотоциклет и с него е бръмчал по революционните си дела. Да си рокер, означава да си бунтовник. А Никита е бил не само бунтовник, но и троцкист.

 

Та, ако английският престане да е официален език в ЕС, младата креативна класа ще започне да се тюхка: “За какво го зубрихме толкова години? Защо плащахме за частни уроци, учебници и цеде ромове? Защо не записахме руски?”

Като говорим за цеде ромове, не може да не отбележим, че най-много ще пострадат братята цигани. Те първи ще изхвърчат от Европа. Трябва да признаем, че отчасти са си заслужили лошата слава с пълното отсъствие на салонни маниери. Но отчасти те са жертва на западните медии. Те никога не съобщават за “български цигани”, а винаги за “румънски и български цигани”. Така ставаме част от едно много по-голямо безобразие, вместо да сме малки и скромни, почти невидими в своите магарии.

Спомняте ли си например, че преди години Франция репатрира “800 румънски и български цигани”, които си бяха направили катун в Париж? Средният французин остана с впечатлението, че от тези 800 поне 400 са българи. Всъщност нашите роми бяха само 9!

Ето така се създават расистките щампи. Подобно е положението и с балканските роми около Лондон – на всеки наш циганин се падат поне 10 румънски. Но ако някой опъне палатка и простре кюлоти да съхнат в Хайд парк, той е “българо-румънец”.

Преди няколко месеца се возих в метрото в Париж и по уредбата предупредиха да се внимава, във влака били забелязани джебчии. Били българо-румънци, мургави житани. Казах си – слава Богу, не съм мургав. Но според мен тук има голяма клевета - нашите житани не джобят в метрото, а в трамвая. Нашето метро е негостоприемно за тях. Трябва да се мине през вилките, има камери, а билетчето вече е 1.60. Я си ги прескочил, я са те подгонили метрополицаите.

Българското правителство така и не се опита да обясни на французи и англичани, че нашите роми са едно, румънските – друго. То трябваше да направи голяма медийна кампания. Българските роми не само че са малобройни в сравнение с румънските, но и редовно гласуват за либералната партия ДПС. Де факто

това не са роми,

а мургави

либерали

Англия им викат “виги”. Без либерализъм изобщо нямаше да има нито евроатлантически ценности, нито Европейски съюз...

Аз не казвам, че още утре 1 милион наши арбайтери ще се завърнат през терминал 2. Но европейската тенденция върви натам. Казах ли вече, че не може да си само малко бременен? Вижте например състоянието на партийните системи на Запад. Във Великобритания всичките основни партии бяха против Брекзита. “За” агитираше само партията на независимостта UKIP. Но тя има само 1 депутат в парламента. Ако утре има избори, лейбъристите ще рухнат, те съвсем се разведоха с електората си. Националистическата партия UKIP ще заеме техните позиции. За да оцелеят, консерваторите ще се направят на ултранационалисти. И гудбай, българо-румънци. Когато махалото тръгне назад, винаги стига до другата крайност.

Натам вървят нещата и във Франция. Партията на Мари льо Пен и без това е на един хвърлей от властта. И тогава може да видим Фрекзит. Франция не може да изгони своите ислямски терористи, нали имат френски паспорти. Но българо-румънските роми веднага да си стягат багажа.

Подобни тенденции има и в Германия, Италия, Испания, Гърция и така нататък. Навсякъде левицата се провали и ултранационалистите й режат огромни късове от електората. Стара левица, нова левица – няма значение. Всичките се разминаха с наемния труд. Затова България трябва да очаква Голямото завръщане, голяма безработица и голямо преосмисляне на цялата икономическа политика.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване