06/30/16 08:19
(http://www.klassa.bg/)

Нова система вдига с 20% парите от туризъм

 Минимум 20% увеличение на постъпленията от туризма се очаква след въвеждането на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), заяви в сряда министърът на туризма Николина Ангелкова по време на заседание на парламентарната комисия по икономическа политика. Комисията прие за първо гласуване промените в Закона за туризма, с които се регламентира системата.

Въвеждането на електронната система предстои да започне в началото на следващата година. Веднага след приемането на закона ще се обяви процедура за избор софтуер, съобщи министърът.

С нея се очаква да се намали сивият сектор в отрасъла и да се постигне за по-висока събираемост на постъпленията от туризмът, коментира още Ангелкова пред депутатите. Процедурата за обмен и обработка на данните от регистрите на настанените туристи ще е улеснена, а в информационната система се отразяват само изискуемите от закона данни, уточни тя.

В отговор на журналистически въпрос след участието си в заседанието на Комисията министър Ангелкова заяви, че все още е рано да се правят коментари по отношение на ефекта от Brexit върху българския туризъм. Тя отбеляза, че Великобритания е на девето място по туристи у нас и напомни, че има регистриран ръст за това лято в рамките на 10% на база на ранните записвания до момента.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване