06/30/16 08:31
(http://www.klassa.bg/)

Радан Кънев призна: ДСБ има огромен грях към страната

 „ДСБ многократно е отчитало, че нашите представители на времето не са се справили със съдебната реформа в периода 1997 година-2001 година. СДС (б.р.-тогава бъдещият създател на ДСБ Иван Костов бе лидер на СДС и премиер) се изкуши и използва лошата конституция и лошите закони, вместо да ги промени. Имаме огромен грях.“. Това призна в изблик на самокритичност лидерът на ДСБ Радан Кънев по време на дебатите около промените в Закона за съдебната власт, който бе приет днес от парламента със 116 гласа „за”.
Наследникът на Командира влезна в спор с Четин Казак от ДПС, който обяви, че ако има някой, който е нанесъл най-много щети на съдебната система, това е именно Костов, докато бил премиер. „Имаше тотално сливане на изпълнителна и съдебна власт. Сега точно от ДСБ да излизат с най-големите критики за това, че някой бил сгрешил хода на съдебната система ми се струва доста, меко казано, комично”, отбеляза Казак. В отговор Кънев изтърси, че били минали 15 години, откакто Костов е извън властта, а пак той бил виновен.
Въпреки че призна силните страни на законопроекта, сред които посочи самоуправлението на съдиите, за разлика от превенцията срещу корупция, наследникът на Командира в ДСБ даде да се разбере, че тъмносините в НС ще опитат да спънат приемането му, като масово пасуват при гласуването. Групата щяла да даде един глас „за” заради съдийското самоуправление и един „против” заради липсата на рестрикции към прокуратурата, а друг глас нямало да има.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване