07/01/16 06:33
(http://www.klassa.bg/)

Борис Джонсън се отказа да е премиер на Великобритания

 Борис Джонсън обяви, че няма да се кандидатира за нов лидер на Консервативната партия във Великобритания, предадоха световните агенции. Бившият кмет на столицата Лондон бе смятан за един от фаворитите да замени Дейвид Камерън като лидер на консерваторите и съответно премиер, отбелязва Ройтерс. След консултации с депутати, Джонсън обаче обяви, че "предвид ситуацията в парламента," той е стигнал до извода, че не може да бъде следващият лидер на управляващата партия.

Камерън обяви, че ще подаде оставка от двата поста в петък - ден след като британците гласуваха на свикан от него референдум за излизане на страната от Европейския съюз. Той бе застъпник за оставането на Великобритания в ЕС.

Джонсън бе един от лидерите на кампанията в подкрепа на Брекзита.

Отказът на бившия кмет на Лондон да се кандидатира оставя като фаворити в надпреварата двама министри от правителството - на вътрешните работи Тереза Мей и на правосъдието Майкъл Гоув, отбелязва АП. Мей бе против Брекзита, а Гоув - за.

Британският правосъден министър заяви, че Борис Джонсън няма лидерските качества, за да оглави Консервативната партия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване