07/04/16 06:47
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ вади вътрешнопартийна кандидатура за президентския вот

 Кандидат-президентът, който ще издигне ПП ГЕРБ, е силно свързан с партията и е неин член. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който посети Варна, за да се срещне с членове на общинските структури от областта. Цветанов уточни, че имената на кандидат президентската двойка ще бъдат обявени чак септември месец.

„В момента правителството има нужда от спокойствие, за да се фокусира върху наболелите проблеми на държавата и тяхното решаване, а местната и законодателната власти да работят нормално. Ако съобщим сега името на кандидата ни за президент, това неминуемо ще доведе до атаки от страна на политическите ни противници”, поясни той и добави, че ГЕРБ се стреми към убедителна победа, като тази на изминалите местни избори.

„В противен случай ще ни залеят със спекулации как партията ерозира и губи влияние”, поясни зам.-председателят. Според него партиите, които говорят за предсрочни парламентарни избори, не искат такива в действителност, а целят евтин политически ефект.

„Силата на ГЕРБ е, че работим в интерес на хората и в непрекъснат диалог с тях на всички нива. Това прави кметовете на ГЕРБ успешни, а резултатите – видими и в най-малките населени места”, обясни Цветанов. Той похвали и кмета Иван Портних, наричайки го добър стопанин.

„Варна става все по-хубава. Обликът й се променя в положителна посока. Това се дължи на активната работа на кметския екип, подпомаган категорично от централната власт”, каза още Цветанов.

Председателят на комисията по вътрешна сигурност коментира и сигурността у нас след атентатите в Истанбул, като заяви, че определено има риск, но към настоящия момент поне това, което е оповестено от специалните служби, няма потенциална заплаха. В същото време правителството е готово да внесе законопроект, свързан с антитерористичното законодателство, който според думите му вероятно ще бъде приет на първо четене преди ваканцията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване