07/04/16 07:35
(http://www.klassa.bg/)

Събраните данъци от сделки с имоти в София потвърждават ръста на пазара

 Столична община е изпълнила финансовия си план на 50% към края на май. Това съобщава в интервю за БТА зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов. За сравнение, през миналата година изпълнението на финансовия план на общината за първите пет месеца на годината е било 45%.

Собствените приходи на общината за периода възлизат на 279 млн. лева. Запазва се тенденцията за добри постъпления от данъка за възмездно придобиване на недвижими имоти. По това перо приходите достигат 35 млн. лева, показват предварителните данни на общината. Те са със 7,8 млн. лв. повече от миналата година, отчита Барбалов.

„Увеличението на приходите от данъка за възмездно придобиване показва, че цените на имотите в София се вдигат, че има повече продажби, т.е. пазарът и икономиката се развиват. За столицата може да се каже, че има трайно раздвижване на пазара“, коментира той.

Приходите от издадени разрешителни за строеж също се увеличават, като достигат 3,4 млн. лева за първите пет месеца на годината.

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване