07/04/16 06:53
(http://www.klassa.bg/)

Търсенето на почивки за Турция 10 пъти над предлагането

 Търсенето на руските туристи за почивки в Турция около 10 пъти надвишава реалните оферти, съобщава „РИА Новости”. Агенцията цитира изявление на директора на Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) Мая Ломидзе.

Тя обяснява, че реалната резервация на почивка в Турция зависи от няколко неща – гаранциите за сигурност и цената на пакета, който в момента с редовен авиорейс излиза много скъпо.

Както „Монитор” вече съобщи чартърните полети на самолети с туристи от Русия към Турция ще бъдат възобновени на 7 юли. Това стана възможно, след като преди дни президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за корекция на специалните ограничителни мерки, предприети спрямо Турция след свалянето над Сирия през миналата година на руски бомбардировач. С нормативния документ се отменят две мерки – препоръката да не се продават туристически пакети за Турция и забраната да се извършват чартърни полети до тази страна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване