07/05/16 06:08
(http://www.klassa.bg/)

Французи ще строят два завода край Пловдив

 Французи възнамеряват да вдигнат два завода край Пловдив на територията на "Тракия икономическа зона" (ТИЗ), съобщи съуправителят й инж. Пламен Панчев. Преговорите са започнали преди 2 месеца и се очаква да приключат в края на годината.
Предприятията ще бъдат от областта на мехатрониката и в тях ще се произвеждат промишлени роботи и резервни части, пише 24chasa.bg.

Навлизането на френски компании в зоната се смята за истински успех, тъй като от дълго време там не е имало инвеститори от тази държава.

Най-много са чуждите компании от Германия, Белгия и Англия.

В момента край Куклен, върху терен на ТИЗ, дъщерна фирма на германския гигант "Willi Elbe Gelenkwellen" строи фабрика за кормилна и задвижваща техника. Предварителен договор е сключен с още един немски производител на автомобилни части, който също ще изгражда завод в същия район. 

"За да отговорим на нуждите от квалифицирана работна ръка в зоната, ще реализираме съвместни проекти с общините и фирмите, насочени към професионалното обучение", уточни инж. Панчев. 

Предвижда се на територията на ТИЗ да бъдат построени и близо 250 жилища за работници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване