07/06/16 06:58
(http://www.klassa.bg/)

Проверете таксите и лимитите, преди да теглите от банкомат

 При пътуване извън България проверете предварително какви са лимитите за теглене или какви такси ще ви бъдат начислени при плащане на ПОС терминал, както и при теглене в брой от банкомат, съветват финансови експерти от "УниКредит Булбанк".

Задължително трябва да научим и какво е покритието на картите ни - дали е международно, местно или само за Европа. От бранша препоръчват да носим в себе си поне два различни вида карти – например Visa и MasterCard, дебитна и кредитна.

Банкерите обясняват, че е добре 10 дни преди пътуването да проверим и валидността на картите ни и да си припомним ПИН- кодовете им. Така ще имаме време за подновяване, ако ПИН-ът е забравен или срокът на картата изтича. „На банкомат, в банката или в онлайн банкирането можем да видим колко пари има във всяка карта, да захраним ако трябва, и да разпределим наличностите така, че да ни е удобно“, пише още в препоръките.

Предварително трябва да попитаме служителите в банката дали кредитната ни карта има застраховка и как се активира тя.

Експертите са категорични, че не трябва да записваме ПИН-а си на листче. Трябва да сме изключително внимателни при пазаруване и да следим дали изписаната сума на екрана е коректна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване