07/06/16 07:26
(http://www.klassa.bg/)

РОТАРИ БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО ОТКРИВА ГОДИНАТА В ПЛОВДИВ

 – На 9 юли, събота, Ротари клубовете от цялата страна ще се съберат в град Пловдив, за да отбележат официално откриването на ротарианската 2016-2017 година. Темата на новата година е „Ротари в служба на човечеството“ и ще бъде водеща в проектите на Ротари клубовете, които са в полза на обществото. Събитието ще се проведе в зала „Съединение“ на  Регионален исторически музей, гр.Пловдив.

 

Официалната програма ще се открие с приветствия от президента на клуба домакин Пловдив-Филипопол, Валентина Николова-Алексиева, председателя на общинския съвет в Пловдив, г-жа Савина Петкова и Нина Митева, Дистрикт Гуверньор за 2015-2016г. Церемонията ще продължи с официално предаване на огърлицата на Ротари на Димитър Димитров от Ротари клуб Пловдив-Филипопол, Дистрикт Гуверньор за 2016-2017 - действие чрез което официално се встъпва в длъжност като Дистрикт Гуверньор на Ротари България. В Ротари по цял свят, всяка година, по традиция, се извърша ротация на смяна на Дистрикт Гуверньорите и президентите на клубовете.

 

Rotary е международна мрежа от лидери, доброволци, които дават от времето и таланта си в името на най-наболелите в света хуманитарни проекти. Ротари свързва 1.2 милиона членове от над 200 държави и географски области. Работата на Ротари клубовете влияе на живота на хората на местно и международно ниво от помощта, която клубовете дават на семействата в нужда в техните общности до борба за свят свободен от полиомиелит (детски паралич).

Ротари България: В България има 87 клуба с над 2100 ротарианци в София, всички областни градове (без Перник) и в много общински центрове.

 

Кои са ротарианците: Ротари обединява онези хора, които се занимават с важни за местните общности по света въпроси. Членовете на Ротари са професионалисти от различни сфери: лекари, художници, собственици на малък бизнес и неработещи родители  и други. Всички те наричат себе си Ротарианци. Ротари обединява тези неповторими гледни точки и насърчава професионалното усъвършенстване на членовете си навсякъде по света.

Ротарианците посвещават своето време, енергия и страст на устойчиви и дълготрайни проекти в местните общности по целия свят. Проектите засягат важни въпроси като мирът и разрешаването на конфликти, предотвратяване и лечение на болести, водата и хигиената, здравето на децата и майките, основно образование и грамотност и развитие на икономиката и на общността.  

 

Премахване на детския паралич: Ротари е близо до побеждаването на втората болест в историята след едрата шарка, с 99% намаление на случаите на детски паралич по света от 1985г., когато Ротари учредява програмата PolioPlus (polio – детски паралич). На 25 септември Световната здравна организация извади Нигерия от списъка на страните с ендемично развитие на болестта, с което и целият континент Африка е свободен от полиомиелит.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване