07/07/16 05:44
(http://www.klassa.bg/)

Паундът се срина до ново дъно, падна до $1,2798

 Паундът се срина до ново 31-годишно дъно, достигайки 1,2798 спрямо долара, на ранната азиатска търговия. По-късно се възстанови до нива, близки до 1,29 долара. Но обменният курс на британската валута потъна под психологическата граница от 1.30 долара за лира стерлинг. Това може да е сигнал, че тревогите на бизнеса от Брекзит не намаляват. За конкретен тласък на последните събития по пазарите се смята решението на три големи имотни фонда във Великобритания за общо близо 10 млрд. паунда незабавно да спрат дейността си. Засега те попречиха на инвеститори масово да изтеглят средствата си от тях и да ги принудят за компенсация да продават бизнес имоти и да повлекат надолу имотния пазар, както стана при избухването на кризата през 2008г.
Азиатските пазари отчетоха понижаване на активността и според анализатори от ANZ сред водещите рискови фактори са неяснотите, трупащи се в Европа след Брекзит, както и дали и как правителството на Италия ще успее да помогне на банките в страната.
В същото време инвеститорите потърсиха защита на средствата си в златото и държавни облигации и поради това търсене доходността по тези на Германия, Япония или Швейцария стана отрицателна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване