07/07/16 05:55
(http://www.klassa.bg/)

Разследват сменения шеф на АЕЦ "Козлодуй"

 Тече разследване на сменения директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов. Това обяви в парламента премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата Георги Кадиев за политиката на правителството срещу корупцията.

Депутатът посочи, че още преди месец и половина е предоставил на премиера пакет документи за потенциални корупционни сделки и за офшорка на Сейшелите на Ангелов. По думите му в крайна сметка той бил освободен заради изтичане на мандата му.
Още същия ден, когато подадохте сигнала, службите започнаха да се занимават със случая, всичко е докладвано на главния прокурор, предприети са всички стъпки, ако престъплението се докаже, да се търси съдебна отговорност, заяви Борисов. Звъннах и на Румен Овчаров и той каза, че сегашният зам.-директор на АЕЦ е максимално подготвен за поста, добави премиерът, като подчерта, че Ангелов не е кадър на ГЕРБ. Нетърпимостта към корупцията е факт и шефът на ДАИ сега е в ареста. Когато мине разследването на изпълнителния директор на АЕЦ, ще видите каква ще е реакцията, изчакайте малко, каза още Борисов.

По-късно самият Ангелов обяви: "Не разполагам нито в момента, нито съм разполагал в миналото с фирма било то в България или в чужбина. Твърденията за корупционни практики в атомната централа не отговарят на истината. От досега извършваните в дружеството регулярни проверки от компетентните институции няма нито една с констатации за корупционни практики. Като човек, чийто трудов път е свързан с българската атомна централа, категорично се противопоставям на опитите да бъде уронен нейният престиж чрез подобни несъответстващи на обективната действителност и без доказателства изказвания.".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване