07/08/16 06:04
(http://www.klassa.bg/)

Борисов кани Израел в газовите проекти

 Възможности за развитие на двустранните отношения с Израел съществуват в областта на енергетиката, най-вече по отношение на експлоатацията и преноса на газ, съвместно с други страни-партньори. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с гостуващия у нас президент на Израел Реувен Ривлин. Премиерът  акцентира и върху целенасочената работа на българското правителство за енергийна диверсификация.

„Отдаваме голямо значение на привличането на израелски инвестиции в българската икономика”, каза Борисов като уточни, че очаква увеличаване на взаимната търговия и туристите между двете страни.
Той отбеляза постепенното увеличаване последните две години на българския износ, основно от хранително-вкусовата промишленост, и подчерта опита на страната ни в сектори като туризма и инфраструктурата.

Борисов и Ривлин обсъдиха и ситуацията в Европа и региона на Близкия Изток, като отбелязаха успехите на двете правителства в сферата на сигурността. Премиерът запозна израелския президент с мерките, които предприема кабинетът срещу заплахата от тероризъм, и с изготвения законопроект в тази област.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване