07/10/16 07:18
(http://www.klassa.bg/)

2 реномирани фирми изграждат първокласният жилищен комплекс на Пловдив – „Грийн Плейс“

 Две компании се обединяват, за да изградят „Грийн Плейс“ (Green Place) - жилищният комплекс от висок клас на Пловдив, стана ясно снощи, 7 юли, по време на промоционално парти в клуб „Рубаят лайф“.
 
Ползващите се с изключително реноме „Подем“ и „Щром“ основаха съвместно дружество „Грийн Плейс“ ООД, чрез което инвестират в новия едноименен проект.  Така дават добър пример как български фирми сливат ресурси, за да сътворят нещо заедно.
 
Създадената през 1995 г. „Щром“ е известна като най-големия дистрибутор на престижни марки строителни материали. „От 15 години работим със строителна компания „Подем“ – те изпълняват грубият строеж, а ние сме им подизпълнители по довършителните работи и фасадите“, направи кратка ретроспекция на сътрудничеството Стайко Тодоров, собственик на „Щром“ и съуправител на новото съвместно дружество. „Подем“ като фирма е с отлично реноме и висококачествено изпълнение на жилищни комплекси“, посочва причината да влезе и в инвестиционно съдружие г-н Тодоров.
 
„Имаме над 50 заедно изпълнени обекти – винаги те извършват довършителните работи и винаги са се справяли перфектно и в срокове, включително при направата на моята къща“, споделя партньорът Иван Гушков, собственик на „Подем“ и съуправител на „Грийн Плейс“. Гушков се занимава със строителство от 26 години, а през 2002 година създава „Подем“. Има построени над 350 жилищни и промишлени обекти, от които 5 сгради е финансирал като инвеститор. Най-добрата рецензия за качеството на работата е фактът, че предприемачи канят „Подем“ за изпълнител на 2-ри и 3-ти техен обект.
 
Сега собствениците на „Подем“ и „Щром“ са се заели с поредното предизвикателство – да изградят върху 7 дка модерен, първокласен комплекс от 170 жилища. Обектът със своите 30 000 кв.м разгъната застроена площ в 6 жилищни секции с два до три апартамента на етаж със сигурност е в топ 3 и на най-мащабните в Пловдив. Лидер по лукс е заради просторните помещения, рядко срещани през последните години, използването на висококачествени и иновативни материали. Луксозен и като местонахождение - името на комплекса „Грийн Плейс“ (буквално преведено „Зелено място“) подсказва за неговата локация - в най-зеления и чист район на града, на метри от Гребната база и мол „Пловдив“. Кварталът е с ниско застрояване и позволява добра гледка и красива панорама от цялата сграда.
 
Комплексът е сред малкото, които предлагат четиристайни, освен масовите тристайни и двустайни апартаменти и студиа, констатираха над 60-те присъстващи на партито в „Рубаят“ брокери на недвижими имоти. Така „Грийн Плейс“ е първият обект, който отговаря напълно на новото пазарно търсене - просторни и луксозно изградени жилища. 
 
Арх. Жива Вранчева и арх. Антон Благоев от "Модус студио" са проектирали освен апартаменти в комплекса и медицински център, оптика, дрогерия и други шоурум помещения. Паркирането е решено с подземен паркинг със 170 паркоместа и 50 надземни гаражи. Пространствата между отделните секции са оформени във вътрешен двор с детски кът. Живущите в комплекса родители, могат да наблюдават децата си, играещи в детския кът, по вътрешен видео канал. Изключително улеснение за тях е и близостта на две детски градини.
 
Инвеститорският екип сподели и конкретни детайли за комплекса преди брокерите буквално да го „изядат“ – във вид на торта. Тухлите са австрийски – поротерм на фирма Wienerberger, външната мазилка е  последно поколение Baumit – нанопор, антистатична, самопочистваща, дограмата – немска КВЕ  5-камерна със стъклопакет с мултифункционално стъкло модел 4 сезона, запълнено с газ аргон, хидроизолацията на покрива е немската Sikaplan 18, тавани и стени – гипсова мазилка на Кnauf, парапетите ще са от неръждаваема стомана на ТисенКруп, стълбищното осветление – с лампи с LED технология, които ще се задействат от датчици за движение, както и ръчно. Всички апартаменти са с монтиран видеодомофон и система за отваряне на долната входна врата, снабдени са с лидера сред климатиците - Daikin.
 
Европейско качество с немски привкус при изграждането на „Грийн Плейс “ обещаха Иван Гушков и Стайко Тодоров – и двамата на „ти“ с „дойче“ строителните решения.
 
Жилищата ще се продават директно от инвеститора – чрез партньорската агенция за недвижими имоти „Гаранти“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване