07/10/16 07:30
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Черно море да се обяви за демилитаризирана зона

 Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона, призова край Стара Загора премиерът Бойко Борисов.

„Цял живот съм бил биткаджия и зная, че хубав бой няма.Много по -умни от мен векове по-рано са казали, че е по-добре да има лош мир отколкото добра война.Аз ще стигна още по-далече, бих искал Черно море да бъде свободно от подводници и крилати ракети. Защото това е зона, откъдето очакваме да добиваме газ, всички околни държави развиват туризма, дава се възможност за голям стокообмен.

Какво ще донесат ракетите, корабите и подводниците за благосъстоянието на народите? Тази си позиция съм споделял с президенти и премиери, идвали на посещение у нас.Оптимист съм, че рано или късно тя ще бъде реализирана!“, заяви министър-председателят в отговор на журналистически въпрос за струпването на военни сили в акваторията на Черно море.

Той оправда различието в позицията си с тази на президента Росен Плевнелиев с разделението на властите.

„Прочетох как Соломон Паси ме иронизира, но наистина не зная какви особено големи мощности можем да извадим ние, за да се отбраняваме при един евентуален военен конфликт.Толкова години съм сред народа и до сега не е имало случай хората да ме питат кога ще закупим нови изтребители или крилати ракети. Обикновено въпросите им са за пенсиите и заплатите.Може би и затова изглеждам миролюбив в сравнение с някои други.Трябва да търсим основи за сближаване, а не за конфликт.Ако си играем с въоръжаването не се знаем докъде ще стигнем. Светът е забравил войната. Нека политиците да проявят повече човеколюбство. От наложените санкции над Русия само селското ни стопанство е загубило 300 млн лв А сега, когато Русия и Турция отново се сближават натиска върху нашите стопани ще стане още по-голям.“, настоя той.

Учудващо търпелив към въпросите Борисов обяви също, че

може да се кандидатира за президент, но това щяло да стане за следващия мандат.

До тогава обаче смятал да сключи брак.

Бойко Борисов коментира отказа на съда да регистрира ДОСТ с думите: “Не обичам служебните победи".

В Стара Загора премиерът и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева взеха участие в официална церемония по приключване на проект за изграждане на регионално депо за битови отпадъци на обща стойност 52 млн лв, от които националното съфинансиране е 7 412 528,98 лв, а 12-те общини, които ще го ползват са осигурили 2,6 млн лв.

Годишно тук ще се преработват 133 000 т боклук.За пръв път е приложена иновативна технология при която компостът ще преминава през стружки от борови кори, които ще го обезмирисяват.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване