07/11/16 05:54
(http://www.klassa.bg/)

Килърът от Далас секс маниак

 Килърът от Далас 25-годишният ветеран от Афганистан Мика Джонсън бил съден за сексуални посегателства и планирал далеч по-мащабна атака. Такива са последните разкрития около личността на убиеца на петима полицаи по време на протест срещу насилието над арфоамериканци. Джонсън прати 7 полицаи и двама цивилни в болница. Според разследващите, той е планирал мащабна акция срещу ченгетата, като се е запасил със солидно количество експлозиви, а освен това е тренирал за атаката всеки ден в градината си. Шокиращи подробности показват, че Мика Джонсън е бил разследван за сексуално насилие над жена колега в армията. 25-годишната Анна Ма е подала оплакване и е поискала защита, защо той е крадял „долните гащички на момичета”. Според военното разследване Джонсън нежелано е бил настъпателен срещу нея. Уелс Нюсъм, който е служил заедно с Джонсън в Афганистан, написа във Фейсбук: „Всички знаехме, че той е перверзник.” След Афганистан Джонсън работи като шофьор в болница, а във Фейсбук се определя като „черен националист”.

Напрежението в САЩ ескалира, а полицията получава непрестанно анонимни заплахи. В Далас, където стана касапницата, бяха предприе извънредни мерки за безопасност. Градската полицейска централа е отцепена, както и районът около нея. В зоната са разположени елитни полицейски части. Същевременно на няколко места в страната бяха арестувани няколко души за отправени заплахи към полицейски служители. В Чикаго жена беше задържана, след като качила заплаха във Фейсбук, че ще застреля всеки полицай, който я спре, докато шофира, за проверка. В Луизиана мъж беше арестуван, след като качил в социални медии видео, в което заплашва да застреля полицаи. В град Расин в щата Уисконсин мъж беше арестуван, след като качил в интернет призив към цветнокожите да убиват бели полицаи и техните семейства.

Полицията използва димки, за да разпръсне демонстранти, блокирали късно снощи междущатското шосе номер 64 в американския град Сейнт Пол, щата Минесота, в знак на протест срещу неотдавнашните убийства на чернокожи мъже в Минесота и Луизиана, застреляни от бели полицаи. Димките се наложило да бъдат използвани срещу група от около 200 протестиращи, които отказали да се махнат от магистралата и замеряли служителите на реда с камъни, бутилки и метални пръти. Полицията съобщи за арести, но не уточни колко души са били задържани. В Ню Йорк стотици хора въпреки дъжда се включиха в шествие, тръгнало от сградата на градския съвет към Юниън скуеър. Множеството нарасна на хиляди и блокира за кратко Пето авеню. Протестиращите скандираха "Не на расистката полиция, няма справедливост, няма мир". Десетина души бяха арестувани за спиране на движението.

Рапърите Снуп Дог и Дъ Гейм участваха в мирно шествие пред щаб-квартирата на полицията в Лос Анджелис в търсене на диалог след като двама афроамериканци бяха застреляни от силите на реда. "На нас ни омръзна от това, което се случва и виждаме, че липсва всякаква комуникация" заяви Снуп Дог, чието истинско име е Калвин Броудъс. Рапърът изрично подчерта, че няма намерение да клевети полицията.
"Ние искаме отворен диалог, за да могат начинаещите полицаи да разберат какво ги очаква, когато патрулират по улиците", добави Снупи дог.
От своя страна рапърът Дъ Гейм заяви, че всеки трябва да поеме своите отговорности като човешко същество, и да проповядва любов и разбирателство по улиците на града.

Миналата сряда в предградие на Сейнт Пол 32-годишният служител в училищен стол Филандо Кастил бе прострелян от полицай, спрял го за проверка на пътя. Приятелката му, заснела и пуснала в мрежата случилото се, казва, че полицаят е стрелял, когато мъжът посегнал да извади от жабката портфейла си. В Батън Руж, Луизиана полицай застреля 37-годишният Алтън Стърлинг, също чернокож, след спречкване пред магазин.

Американският президент Барак Обама съкрати визитата си в Испания, за да пристигне днес в Далас, на мястото на трагедията от четвъртък вечерта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване