07/11/16 06:48
(http://www.klassa.bg/)

Появата на руски разузнавателен кораб до Хавайските острови озадачи американците

 Американските експерти се опасяват, че "Москва е изпратила шпионски кораб", който да наблюдава флота на САЩ. Такава новина бе публикувана на сайта на американския военноморски институт. Публикацията уточнява, че корабът е влязъл в международни води близо до Хавайските острови, а именно там сега се провежда учение с участието на 25 страни.
В района на Хавайските острови сега са съсредоточени около 50 военни съда и повече от 200 самолета. 

"Присъствието на кораба не повлия на провеждането на ученията. Ние предприехме необходимите мерки, за да защитим особено важната информация", уточни лейтенант Клинт Рамсдън, представител на Тихоокеанския флот на ВМС на САЩ. 

Междудругото, самият факт от появата на разузнавателния кораб близо до американските брегове е удивил автора на статията. Той отбелязва, че такова нещо не се е случвало от времената на "Студената война". Тогава съветските кораби често наблюдавали за ученията.

Военноморският институт на САЩ пише, че не е ясно какъв точно руски кораб се е намирал до Хавайските острови. Но анализаторите му считат, че това трябва да е големият разузнавателен кораб ССВ-80 "Прибалтика", влизащ в състава на Тихоокеанския флот. Мощната му апаратура му позволява да прехваща радиосигнали, а също така да анализира получената информация. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване