07/12/16 06:18
(http://www.klassa.bg/)

Проф. Александър Джеров: Конституцията на България, направена преди 25 години, задоволява нуждите на обществото и днес

  Конституцията на България, направена преди 25 години, задоволява нуждите на обществото и днес. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Александър Джеров, председател на законодателната комисия, изготвила проекта за Конституцията на България, по повод годишнината от създаването на основния закон на държавата. Според проф. Джеров не е добре да се правят частични промени, а цялостна промяна на Конституцията към момента не се налага.
„Не виждам причина да се бърза с промени в Конституцията. Те трябва да се случат, когато дойде време за това. Въпросът е хората дали чувстват нужда от това да има нова Конституцията. Имаме нужда не от промени в Конституцията, а от промени в съдебната власт. Необходимо е съдиите да бъдат истински съдии, прокурорите да бъдат истински прокурори, а следователите да знаят, че имат задължения само към Конституцията и законите“, каза проф. Александър Джеров. Той допълни, че при търсенето на политическа угода всеки може да намери недостатъци в Конституцията, но в действителност към момента тя е добра.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване