07/20/16 09:57
(http://www.klassa.bg/)

Метрото до столичния квартал „Хладилника” тръгва днес

 По участъка се работи близо две години. Новата станция „Витоша” се намира под кръстовището на булевард "Черни връх" и улица "Сребърна". Това е последната станция от втория метролъч, информира Нова тв. 


С новата метростанция трафикът в района ще бъде значително облекчен. „В метрото броят на пътниците ще стане около 350 хиляди, в момента е 335 хиляди души. Освен това, станцията ще способства изключително много за облекчаване на напрегнатите пътни възли там. Знаете, че кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“ е с изключително голям трафик. Новата станция ще помогне за разтоварване на трафика, за намаляване на вредните газове, но най-важното е, че ще обслужва над 90 жилищни блока, над 30 административни сгради и търговски центрове в района“, уточни инж. Стоян Братоев, директор на „Метрополитен.

Според него това е изключително важен етап от разширяването на метрото. Инж. Стоян Братоев допълни, че дейностите по строителството на третия лъч на метрото вървят по график и вече са започнали същинските конструкции на седемте станции, които се изграждат.

Входовете към нея са шест, а целият участък, който беше изграден, е с дължина километър и триста метра. На ден от тази станция ще се возят около 15 000 души.

След пускане на участъка в столицата вече има 40 километра метролинии, 35 станции, а пътуващите с подземната железница се очаква да достигнат до 350 000.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване