07/20/16 10:04
(http://www.klassa.bg/)

Радан Кънев: Най-доброто решение е ГЕРБ и Реформаторите да издигнат общ кандидат

 Радан Кънев обяви, че би подкрепил всеки кандидат за президент, стига да има нужните качества. Лидерът на ДСБ призна пред Нова телевизия, че спряганите към момента имена - Георги Ганев, Гроздан Караджов, Велислав Минеков и Трайчо Трайков, отговарят на профила.

"Рефораторскят блок трябва да излъчи кандидат за президент, който да бие левият кандидат и той да не стигне втори тур, защото БСП е политически представител на олигархията. Вече се обсъждат имена, но върви тежка процедура за определянето на кандидата", каза Кънев.

Той не скри, че по-доброто решение би било ГЕРБ и Реформаторите да издигнат кандидат, който да спечели още на първия тур, но от ГЕРБ на два пъти грубо са отхвърлили подадената ръка за преговори то темата. Лидерът на ДСБ смята, че не е важно дали Реформаторският блок ще има общ кандидат за президент. "Два пъти подадохме ръка, трети път вече ще бъде унижение. Хубавата новина е, че все има такова желание, значи има и шанс", допълни той.

 

Кънев изрази мнение, че България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС. "Не лоялен или тих, а силен, защото България например има своите интереси от Брекзит и те хич не съвадат с тези на Юнкер", поясни Кънев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване