07/20/16 09:48
(http://radiomilena.com/)

Чуйте хитовете на Queen, The Beatles и Led Zeppelin в Летния театър в Бургас

Най-големите хитове на Queen, The Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, The Rolling Stones, Pink Floyd, Guns N’Roses, Elvis Presley и ABBA ще прозвучат в Летния театър на Бургас този петък (22 юли). Точно в 20:00ч. на една сцена ще излязат симфоничен оркестър и рок група, които ще ни припомнят най-доброто от рок класиката. Вокали са известният в САЩ българин Неди Джон Крос и Яна Чакалска. А компания ще им правят оркестърът на Операта и джаз формация „София”. Аранжиментите и адаптацията за симфоничен оркестър са на диригента Свилен Симеонов, когото бургазлии познават от пламенния спектакъл   Le grand tango и Испанската гала.

Концертът е част от Бургаски музикални празници „Емил Чакъров” 2016, които се организират от Държавна опера – Бургас и Община Бургас. А сред парчетата, които ще бъдат изпълнени, са: Smoke on the water на Deep Purple, We will rock you на Queen, Mamma Mia на ABBA, Jailhouse rock на Elvis Presley, Another brick in the wall на Pink Floyd, The house of the rising sun на The animals, Don’t stop me now на Queen, Stairway to heaven на Led Zeppelin, Sweet child o’mine на Guns N’Roses, I love rock n’roll на The arrows, Show must go on и We are the champions на Queen.

„Концертът обещава да е запомнящ се, затова всички, които искат да прекарат една невероятна петък вечер, са добре дошли”, подканват от Бургаската опера.

Следващото заглавие от афиша за музикалните празници е „Лебедово езеро”, чиято премиера преди по-малко от два месеца предизвика невиждан фурор в Бургас. Една от най-красивите вариации на балета на Чайковски изпълни залата на Операта до краен предел и спечели възхищението на публиката, сред която имаше и много деца. „Лебедово езеро” ще е още по-красиво, защото на 25-ти юли ще се играе под звездите на сцената на Летния театър. Началният час на представлението е 21:00ч., а в главната роля на Белия и Черния лебед ще видим ненадминатата примабалерина Веса Тонова. Ролята на магьосника ще бъде изпълнена от Милен Петров, като принц Зигфрид ще се превъплъти Емил Йорданов, а като Шута Даниел Тичков

Публикувана на 07/20/16 09:48 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/a75ZiMnfESA/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване