07/21/16 09:29
(http://radiomilena.com/)

Кметът на Поморие разговаря с новия посланик на Република Корея

Кметът Иван Алексиев посрещна в кабинета си новия извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България. Негово превъзходителство Шин Бунам бе акредитиран през май тази година и първата му официална визита в Бургаски регион започна именно с вчерашното посещение в Поморие.

По време на разговора бяха очертани някои от възможностите за установяване на двустранно сътрудничеството и обмяна на опит между Поморие и Корейската република. Акцентирайки върху природните дадености и стремежа към тяхното опазване, Негово превъзходителство бе запознат с Поморие като курортна дестинация, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Поморийските солници и соленото езеро предизвикаха интереса на почетния гост, който сравни лечебните свойства на нашата кал с тези на Мъртво море в Йордания. Н.Пр. Шин Бунам получи от г-н Алексиев покана през септември отново да гостува със семейството си, но като турист, за да се увери лично в невероятния ефект от калолечението и условията за туризъм в града. Поради отличните си първи впечатления от Поморие, посланикът и сега е отседнал в един от големите местни комплекси.

Освен здравеопазването и балнеологията, любопитни за дипломата бяха още солодобивът, винопроизводството и богатото археологическо наследство. По думите му, градът дава възможности за укрепване и развитие на приятелските връзки между двете страни, тъй като има интересни история, култура и природни богатства.

От своя страна кметът на община Поморие сподели възхищението си от постиженията на Република Корея в сферата на високите технологии и изрази желание за задълбочаване на отношенията в тази насока. „За нас е изключително важно да почерпим опит от най-добрите”, допълни Алексиев в края на срещата.

Публикувана на 07/21/16 09:29 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/GAuthT0Qcc0/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване