07/21/16 08:51
(http://www.klassa.bg/)

Подаваш сигнал срещу магистрат само с ЕГН

 Подателите на неверни сигнали срещу магистрати - за незаконни доходи, конфликт на интереси и непочтено поведение, трябва да носят отговорност по общия ред, когато засегнатият от тях реши да търси правата си в съда. Това решиха депутатите от правната комисия и заличиха от законопроекта за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) текст, според който лице, подало сигнал, не може да носи отговорност.

По предложение на Христиан Митев от ПФ в закона бе записано, че подателите на сигнали срещу магистрати трябва задължително да посочат в него не само името, адреса, телефона и имейла си, но и ЕГН. Ако го няма, сигналът няма да бъде разглеждан. Мотивът - всеки можело да напише всякакво име и адрес, но ЕГН-то се проверява лесно и бързо. За предложението гласуваха 9 от членовете на правната комисия.

Министър Екатерина Захариева им опонира, че в момента в законодателството ни няма нормативен акт, който да изисква посочване на ЕГН в сигнал. Предложението обаче мина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване