07/22/16 09:56
(http://www.klassa.bg/)

СБА: Не се учи добре за изпита за шофьорска книжка заради корупцията

 Държавата трябва да реши този проблем – тя трябва да засили контрола върху изпитите, ако те се провеждат от някаква организация или фирма извън държавните органи. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Съюза на българските автомобилисти инж. Емил Панчев по повод подписката с искане частният бранш да поеме изпита за шофьорски книжки.

Може би сегашното положение е по-удобно на някои хора. Хората не се учат добре, защото знаят, че могат да си купят книжката, добави той. По думите на председателя на Съюза на преподавателите по автомотоподготовка Йонко Иванов в подписката има един притеснителен факт. Каква е гаранцията, че порочните практики няма да се пренесат и в частния сектор, където интересите са още по-големи, попита той. 

От 15 г. говорим, че този изпит трябва да бъде променен. По-лошото е, че с години не е променяна учебната документация. Организирането на този изпит е работа на държавата, Министерството на транспорта трябва да си свърши работата, да хване порочните практики в железен юмрук. Контролът задължително трябва да остане - не може сам да се контролираш, подчерта Иванов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване