07/24/16 08:01
(http://www.klassa.bg/)

Г-20 обсъжда в Китай валутните войни и Brexit

 В Китай днес започва официалната част на двудневната среща на финансовите министри на страните от Г-20. Основните теми на нея ще бъдат манипулирането на валутните курсове с цел даване предимство на местните производители, излизането на Великобритания от ЕС и програмата за протекционизъм, обявена от кандидата на републиканците Доналд Тръмп за предстоящите президентски избори в САЩ, съобщи RNS.

Срещата в град Ченду ще бъде първата на Г-20 за новия финансов министър на Обединеното кралство Филип Хамънд. Според участници в предварителните неофициални консултации преди срещата той ще се радва на специално внимание.

Преди форума Китай призова за координация на действията на страните с най-големи икономики в света за осигуряване на устойчив ръст. „Ефективността на данъчната и монетарната политика намалява и големите икономики са длъжни да задълбочават координацията помежду си”, е заявил китайският финансов министър Лу Дживей.

В рамките на предварителните консултации председателят на Държавния съвет на Китай Ли Кедзян е имал среща в Пекин във формат 1+6 с президента на Световната банка Джим Ен Ким, директора на МВФ Кристин Лагард, шефът на СТО Роберто Азеведо, генералния директор на Международната организация на труда Гай Райдър, генералния секретар на ОИСР Хосе Анхел Гурия и председателя на Съвета за финансова стабилност Марк Карни, съобщи „Синхуа”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване