07/25/16 06:14
(http://www.klassa.bg/)

Външно: Обстановката в Турция остава нестабилна, избягвайте вечерни посещения на площад Таксим

 Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна, съобщиха от МВнР. От там препоръчват на българите в южната ни съседка предвид организирания днес от опозиционната Народнорепубликанска партия митинг, подкрепен и от управляващата Партия на справедливостта и развитието, във вечерните часове да избягват посещения на площад Таксим, както и на районите, граничещи с него.
Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи. Към момента няма промяна в обстановката на българо-турските ГКПП. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани. Във връзка с провеждащите се традиционни борби в Одрин днес, е засилен полицейският контрол на входните и изходните артерии на града, обявиха още от Външно. На този етап оставали в сила препоръките от съобщението на МВнР от 18.00 часа на 21 юли, а именно препоръчва се на българските граждани да отложат планирани пътувания до Република Турция до нормализиране на обстановката. В случай на неотложна необходимост от пътуване, те следвало да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение на цялата територия на Република Турция и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване