07/27/16 06:03
(http://www.klassa.bg/)

BP отчете 45% спад на печалбата

 Печалбата на британската енергийна компания BP е намаляла с цели 45% през второто тримесечие заради по-ниските цени на петрола, предаде Асошиейтед прес. Компанията съобщи, че основната печалба, в която не влизат еднократните плащания и колебанията в стойността на запасите, е спаднала до 720 милиона долара спрямо 1,3 милиарда долара през същото тримесечие година по-рано. Нетната загуба се е свила от 5,8 милиарда до 1,4 милиарда долара.

BP е отчела за тримесечието разход от 5,2 милиарда долара преди данъци във връзка с последиците от екологичната катастрофа на петролната платформа "Дийпуотър хърайзън" от 2010 година. По-рано този месец компания тегли чертата на разлива в Мексиканския залив - 61,6 милиарда долара, включващи глоби, съдени разноски и разходи за околната среда.
Петролните компании се втурнаха да орязват разходи и да ограничават инвестиции, след като петролът поевтиня силно миналата година, припомня АП.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване