07/27/16 07:22
(http://www.klassa.bg/)

Клинтън бе избрана за президентски кандидат на демократите в САЩ

 Шейсет и осем годишната Хилари Клинтън официално бе посочена във вторник от конгреса на Демократическата партия в САЩ във Филаделфия за кандидат за Белия дом на изборите през ноември.

Бившият първата дама влиза американската политическа история като първата жена кандидат за президент от основна политическа партия в САЩ.

В съответствие с резултата, бившата ръководителка на дипломацията на САЩ получи подкрепата на мнозинството от делегатите, като надвиши 2382 гласа, необходими й за да спечели номинацията.

 

Тя официално ще приеме подкрепата в четвъртък вечерта в края на партийния конгрес. Кампанията й тече вече, за да оправдае надеждите на демократи и привърженици да спечели на 8 ноември срещу другия голям кандидат – оспорвания републиканец Доналд Тръмп.

Знак за много по-консенсусния климат, отколкото предния ден, когато много делегати - привърженици на Бърни Сандърс - изразиха недоволството си, именно от щата Южна Дакота символично прибавиха необходимите гласове в ключовия момент. 

Хилари Клинтън във вторник заяви, че делегатите от Демократическата партия са „поставили най-голямата пукнатина“ в стъкления таван за жените, след като тя стана първата жена, номинирана за президент от основна политическа партия, предава AFP.

„Ако има малки момичета, които са останали до късно да гледат, нека им кажа само едно, че аз може да съм първата жена президент, но някоя от вас е следващата“, отбеляза Клинтън.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване