07/27/16 06:02
(http://www.klassa.bg/)

Медведев: Турция заяви интереса си към „Турски поток“

 Турция е заявила интереса си към изпълнението на проекта за строителство на газопровода "Турски поток", посочи пред медии ръководителят на „Газпром“ Александър Медведев, цитиран от ТАСС. "Сам министърът на икономиката на Турция (Нихат Зейбекчи) повдигна въпроса за "Турски поток" и потвърди, че Турция е заинтересована от изпълнението му. Беше постигнато споразумение за създаване на работна група на енергийните министерство на Русия и Турция, за да бъде върнат проектът към етап на изпълнение", отбеляза Медведев. Той обаче не можа да посочи кога може да се проведе първото заседание на групата.

Ръководителят на „Газпром“ обвърза преминаването на проекта в етап на изпълнение с подписването на междуправителствено споразумение между Анкара и Москва.

По рано БТА съобщи, че вицепремиерите на Русия и Турция Аркадий Дворкович и Мехмет Шимшек са обсъдили днес подновяването на проекта „Турски поток“. По думите на руския вицепремиер при добра воля на страните е възможен прогрес в реализацията на този проект за газопровод.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване