07/27/16 17:15
(http://www.cross-bg.net/)

Одобрени са 29,973 млн. лв. допълнителни разходи за реализиране на значими общински проекти и за обезпечаване събирането на държавните приходи

/КРОСС/ Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери за 2016 г. в общ размер на 29,973 млн. лв., от които 648 хил. лв. са одобрените средства по бюджета на Министерския съвет, предназначени за довършителни и ремонтни дейности в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий", гр. Ловеч, Бачковския манастир „Успение Богородично" и църквата „Св. Димитър Басарбовски", с. Басарбово, общ. Русе. Също така са разчетени 20,295 млн. лв. по бюджетите на редица общини като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на цялата страна. Допълнителните средства ще се използват за подобряване на достъпа до културното наследства на България и, свързани с подобряване качеството на живот и достъпа до тях. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа, с ремонт на училища, детски градини и читалища и с подобряване на водоснабдителната система на територията на населените места. С постановлението са одобрени и 9,03 млн. лв. по бюджета на Министерството на финансите, от които 4,530 млн. лв. са разпределени на Националната агенция за приходите за обезпечаване функционирането на информационните системи за обслужване клиентите и за осигуряване на хардуерен ресурс, необходим за осъществяване дейността на служителите на агенцията. Също така се предоставят и 4,5 млн. лв. за инвестиционни разходи за подобряване капацитета на Агенция „Митници".
Публикувана на 07/27/16 17:15 http://www.cross.bg/podobryavane-razhodi-taka-1515903.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване