07/27/16 06:09
(http://www.klassa.bg/)

Преките китайски инвестиции в САЩ с рекорд от $18,4 млрд.

 Преките инвестиции на китайски фирми в САЩ за първите 6 месеца на годината са достигнали рекордните 18,4 млрд. долара, което е 3 пъти повече от същия период на 2015 г., става ясно от доклад на анализаторската компания Rhodium Group.

За цялата минала година Китай е инвестирал в щатите 15,3 млрд. долара. Ръстът на капиталовложенията е свързан основно със сделки в частния сектор - в сферата на услугите, технологиите и търговията. Значителни суми са инвестирани и  строителството на недвижими имоти и за покупката на заводи, се казва още в доклада.

В момента за одобрение от американските власти чакат сделки на стойност 23 милиарда. Сред тях е предложението за покупка на технологичния дистрибутор Ingram Micro за 6 млрд. долара от HNA Group – най-голямото авиационно обединени в Китай. Одобрени се чака и за офертата от 6,5 млрд. долара на китайския застраховател Anbang Insurance Group за придобиването на най-големия в света инвестиционен фонд за имоти, специализиран за хотели Strategic Hotels.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване