07/28/16 06:12
(http://www.klassa.bg/)

10 хиляди потребители се жалят в КЗП на година

 Над 10 хил. жалби и сигнали на потребители са постъпили в Комисията за защита на потребителите (КЗП) от началото на годината до края на юни, съобщиха от ведомството. „Една голяма част от жалбите, които получаваме в комисията, са свързани с това, че търговците са отказали да удовлетворят рекламациите на клиентите за дефектни стоки или некачествени услуги“, обясни председателят на КЗП Димитър Маргаритов пред БНР.

Според него вече половината от гражданите, които търсят съдействие от комисията, подават своите оплаквания по интернет. Маргаритов допълни, че имаме право на рекламация във всеки случай, в който търговецът е бил некоректен по отношение на това, което е продал на клиента си.

„При предявяването на рекламация пред търговеца потребителят трябва да настоява тя да бъде вписана в регистъра за рекламации. Това е важно, защото в много от случаите, в които гражданите основателно имат претенция, търговците се оправдават с това, че тя не е заведена никъде и няма никакво доказателство, че са информирани за проблема“, коментира Маргаритов. Ако пък фирмата не предприеме никакви действия, то потребителят трябва да се обърне към комисията.

Председателят посочи и основни правила, които да спазваме при онлайн пазаруване. Той препоръчва преди да закупим дадена стока през интернет, да проверим на каква цена и при какви условия се предлага артикулът на различни места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване