07/29/16 08:26
(http://www.klassa.bg/)

Евро Алианс Тунели АД завърши пробива на тунел Rasa Ahonmäki, Финландия

 На 28 юли сутринта бе пробита първата тръба (посока Хелзинки), а няколко часа по - късно и втората тръба (посока Валимаа) бе също пробита. Можем гордо да обявим етапа на прокопаването на тунела за приключил.

 

Всички работи бяха извършени в срок и съобразени с изискванията на възложителя и финландските власти. Прокопаването в твърда скала бе предизвикателство както за персонала, така и за машините.

 

Двете тунелни тръби всяка с дължина от 202 метра и сечение от 130 м2 са свързани с една напречна галерия. След завършека на прокопаването трябва да бъде прокопана вертикална шахта.

 

Гледаме с нетърпение към следващия етап от проекта - изграждане на вторичната облицовка на тунела, където да покажем и докажем нашите знания, опит и надеждност.

 

Тунел с Rasa Ahonmäki е с две идентични тръби, които имат обща дължина от 404 m, разположен е в югоизточната част на Финландия, близо до границата с Русия на магистрала E18, свързваща Хелзинки със Санкт Петербург. Тръбите с диаметър от 130 м2 бяха прокопани посредством взривяване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване