07/29/16 06:43
(http://www.klassa.bg/)

Тереза Мей успокои поляците, които живеят във Великобритания

 Британският премиер Тереза Мей опита вчера да убеди поляците, живеещи във Великобритания, че продължават да са добре дошли, предаде Ройтерс.
Думите на Мей, която е на посещение във Варшава, са свързани със зачестилите съобщения за тормоз против поляци след референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз.

"Искам да бъда ясна, че поляците в Обединеното кралство продължават да са добре дошли, ценим техния принос за страната ни", каза тя след среща с полския премиер Беата Шидло в полската столица.

"Осъждаме тези срамни и жалки нападения срещу полски и други общности след обявяването на резултатите от референдума", подчерта Мей.

В дните след референдума за членството на Великобритания в ЕС полското посолство в Лондон заяви, че е дълбоко обезпокоено от случаи, определени от него като ксенофобски тормоз срещу полската общност.

Около 790 хиляди поляци живеят във Великобритания според официални данни от 2014 година. Те втора по численост – след индийците – група жители, родени извън страната.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване