07/30/16 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Нови издания на "Изборен кодекс" и "Закон за кадастъра и имотния регистър"

 Издателство "Сиби" пусна от печат две нови издания. В сборника "Изборен кодекс"са поместени Изборният кодекс, Законът за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, Законът за политическите партии и Законът за събранията, митингите и манифестациите.

Включени са и релевантно извлечение от Конституцията на Република България и справочник на решения на Конституционния съд в предметния обхват на сборника.
В Информационното приложение са поместени извадки от международни договори и списък с решения на Европейския съд по правата на човека във връзка с правото на свободни избори, свободата на събранията и сдруженията.

Включени са и извлечения от актове на националното законодателство, свързани с изборния процес – Закон за местното самоуправление и местната администрация, Закон за Конституционен съд, Правилник за организацията и дейността на Конституционния съд, както и от Наказателния кодекс в частта за престъпления, свързани с упражняването на избирателните права на гражданите.

В новото издание на „Закон за кадастъра и имотния регистър е представена нормативната уредба на организацията, финансирането, създаването, воденето и ползването на кадастъра и имотния регистър  съдържание, създаване, поддържане, контрол и приемане на кадастралната карта и кадастралните регистри, водене на партидите на недвижимите имоти, както и на дейностите в областта на геодезията и картографията, осъществявани от органите на изпълнителната власт, органите на местното самоуправление и от юридическите и физическите лица.

Поместени са Законът за кадастъра и имотния регистър и Законът за геодезията и картографията.

Текстовете са анотирани с предишни редакции на отменени и изменени разпоредби и препращания между правни норми, включени в сборника, както и към други закони и подзаконови актове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване