08/01/16 06:50
(http://www.klassa.bg/)

Над 200 000 къса контрабандни цигари са иззети при акция в Бургас, Варна и Драгоман

 Над 200 000 къса контрабандни цигари са иззети при спецоперация на Главни дирекция “Гранична полиция“ на територията на Бургас, Варна и Драгоман, съобщават от МВР. Операцията е проведена в петък и събота. В близост до КПП “Кошарица“- к.к. “Слънчев бряг“ бил спрян за проверка товарен автомобил “Фолксваген транспортер“. При проверката са открити специално изграден тайник, в който е имало 21 000 къса цигари с молдовски акцизен бандерол и други 21 000 къса — без бандерол. Задържани са трима души — водачът на товарния автомобил и други двама мъже — българин и украинец. При претърсванията са открити още 200 къса цигари, мобилни телефони, голям брой сим карти, български левове, румънски леи и украински гривни на обща стойност около 15 000 лева. Общото количество на иззетите контрабандни цигари в Бургас възлиза на 42 200 къса.

Граничните полицаи са проверили и шест депа за временно съхранение на акцизни стоки в региона на Варна. Иззети са общо 38 460къса цигари, част от които с молдовски и македонски бандерол, а друга — без наличието на български акцизен бандерол. Задържани са двама българи.

Други над 165 000 къса контрабандни цигари са задържани от служители на Регионална гранична дирекция — Драгоман. Акцизната стока е била укрита в товарни композиции на БДЖ. Задържани са петима българи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване