08/01/16 09:40
(http://radiomilena.com/)

Нов закон за образованието влиза в сила

От днес влиза в сила новия закон за училищното образование и предучилищното възпитание. За съжаление, единственият нов учебник по новите програми- историята за 5-ти клас, все още дори не е изпратен за одобрение от учителите в над 1700 училище. Това означава, че той едва ли ще бъде готов дори за началото на октомври, както обещаха от министерството. В същото време все още няма никаква яснота как над 130 хиляди седмокласници и шестокласници ще изучат изпадналите при засичането на стара и нова програма Средновековие по история, Европа, Балканите и България по география и раздел “Гръбначни животни” по биология.

Липсват към този момент и 9 от общо 19-те нови образователни стандарта, като един от най-важните, този за финансирането, щял да се появи евентуално през октомври.

Министреството избра днешния ден, за да обяви, че въвежда модулите при решаването на матурите в 12-ти клас. Това ще се случи още при поправителната сесия в края на август и е мярка срещу преписването.

Някои от предметите – български език, история, география ще се решават на три модула. Други като математика, химия, физика – на два. На тази сесия ще се явят над 8 хиляди зрелостници.

Публикувана на 08/01/16 09:40 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/4SS6erUq5rY/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване