08/01/16 06:23
(http://www.klassa.bg/)

Проф. Михаил Константинов: Президентската битка ще е между двама генерали

 На президентските избори на 6 ноември ни очаква генералска битка. Тя ще е между премиера ген. Бойко Борисов и шефът на ВВС ген. Румен Радев. Тази прогноза направи пред БНТ изборният експерт проф. Михаил Константинов. Проф. Константинов прогнозира резултат 55% на 45% за генерала на ГЕРБ на 13-ти ноември, когато е датата на балотажа. Според него няма как развръзката да е още на първия тур, защото ще се явят доста кандидати.

Както е известно, очаква се ГЕРБ да каже кандидата си през септември, но в събота самият Борисов даде знак, че не е изключено да се включи в надпреварата. „Президентските избори са лидерски избори. Що за лидер си, ако признаеш, че лидерът ти не става за президент, а трябва да търсиш гражданин, интелектуалец, военен – все едно в твоята партия нямаш кандидат или си толкова лош, че ще търсиш друго да покажеш на обществото, че да го изберат. Единственият, който има основание да се колебае дали да се кандидатира, съм аз“, заяви той във Велико Търново и добави: „И то, защото премиерският пост е с повече власт и повече отговорност. Имах двама прекрасни кандидати допреди две седмици, когато видяхте какво става със света. Тези хора с тези качества в такава критична ситуация не могат да се справят. Те са прекрасни във всяко отношение, но при стресова ситуация, когато трябва да тропнат по масата, за да защитят интереса, те този характерго нямат. Затова мисля дали мога да намеря хора в партията, да намеря такъв човек“.

Междувременно БЛИЦ обяви, че на среднощна среща вчера вечерта БСП и АБВ са постигнали договорка техният кандидат за президент да е командирът на ВВС ген. Румен Радев, а за негово вице – бившият вече социален министър Ивайло Калфин.

По-рано днес пък соцлидерът Корнелия Нинова обяви извънреден брифинг, който трябва да стартира в 14 часа. Очаква се на него да бъде коментирана именно темата за президентския вот.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване