08/02/16 07:57
(http://www.klassa.bg/)

Данъчните облекчения привличат чуждите купувачи на имоти в Кипър

 Келвин Кингсли се е преместил от Великобритания в Кипър през миналата година. Той е купил на средиземноморския остров къща с четири спални и 4 бани за 410 хил. евро и е похарчил над 100 хил. евро за подобрения (горещо джакузи, асансьор между етажите и други съоръжения), пише в репортаж Wall Street Journal.

За решението му да напусне Великобритания съдействат в голяма степен и данъчните облекчения, които действат в Кипър. Британските граждани са привлечени и от възможността да се сдобият с паспорт от държава членка на ЕС.

Кингсли притежава още 75 имота във Великобритания. През миналата година Кипър прие законодателство, което позволява на всички чужденци, прекарващи в страната поне 183 дни в годината, да получат разрешение за постоянно пребиваване и данъчен номер. Така Кингсли няма да плаща данък върху капиталовата печалба от продажба на имоти на Острова. Данък той ще дължи само за печалбите, натрупани след април 2015 г., когато британското правителство промени облагането на британските граждани, живеещи в чужбина. 

Цялата статия от Тук

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване