08/03/16 05:10
(http://www.klassa.bg/)

БНБ: Двайстолевката най-често фалшифицирана

 20-левовата банкнота е най-често фалшифицирана, показват данните на БНБ от април до юни. Въпреки че монетите са с малка стойност, има случаи на залавяне на неистински. За периода от април до юни 187 броя неистински монети от 50 стотинки са установени от БНБ.
От Централната банка съобщават и за случаи на фалшифициране на монетата от левче. Заловени са и 14 монети с номинал от 2 лева, които са се оказали неистински. Двулевката монета е най-новата монета в обращение, а тъй като беше пусната през декември миналата година и е официално платежно средство заедно с банкнота със същия номинал, все още не е толкова разпространена. Хартиените двулевки също са обект на фалшифициране, но измамниците предпочитат банкнотите с по-голям номинал.
Като цяло статистиката на управление "Емисионно" сочи, че парите в обращение са над 12,6 млрд. лева, което е увеличение спрямо същия период на миналата година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване