08/03/16 05:08
(http://www.klassa.bg/)

Работна група търси варианти за проекта „Горна Арда“

 Междуведомствена работна група под ръководството на зам.-министъра на енергетиката Николай Николов търси най-подходящата формула за изграждането на каскадата „Горна Арда“, съобразно изискванията на националното и европейско законодателство.
Това съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев, който се срещна с членове на ръководството на Хидроенергийната компания "Горна Арда", съобщиха от пресцентъра на администрацията. Пред тях той е изтъкнал, че "Горна Арда" е изключително важен за региона инфраструкторен проект със значим икономически и социален ефект, и държавата е заинтересована той да се реализира възможно най-скоро. Собствеността в компанията се поделя между австрийската ЕВН и държавната НЕК в съотношение 70% към 30%.
Друга тема е била включването на проекта в работния вариант на плана за управление на речните басейни в Източнобеломорския район за периода 2016-2021 г. Работи се и по осъвременяването на проекта. В стария вариант бе заложено за каскада с три хидровъзела, възможно е новият да е с два. ОТ ХЕК "Горна Арда" уверяват, че при всички положения инвестицията ще е на територията на област Кърджали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване